• Хомогенната и стабилна структура на Terra Seed Mix е чудесно средство за задържане на водата, давайки на семената идеалната възможност да покълнат правилно.
  • Продуктът CANNA Terra Seed Mix е също така особено подходящ за вкореняване на резници.

  Засяване в Terra Seed Mix

  Засейте семената на дълбочина 2-3mm (макс. на 5mm) в почвената смес Terra Seed Mix, поставена в контейнер с максимален диаметър 5cm. Пръскайте редовно хранителната среда. Най-напред разсадът използва енергийните запаси на самото семе.

  Съхранявайте семената на топло (20 – 25°C) и им осигурявайте необходимата влажност, като например използвате камера за покълване на семена. Вдигнете капака на камерата за покълване на семена веднага след като се покаже разсадът.

  Младият разсад

  Младият разсад е много крехък, така че не го поставяйте на пряка слънчева светлина или близо до силна оранжерийна лампа, тъй като може да изгори. Давайте на младите растения подхранващ разтвор с ниска EC (1,2) и добавяйте CANNA RHIZOTONIC за подсилване на корените. Разсадът е готов за засаждане, когато образува две-три листенца.

  Отглеждане на открито

  Въпреки че е възможно да засеете семената директно в земята и да ги изчакате да покълнат, процентът на успешните опити е значително по-нисък, отколкото в случаите, когато този процес се извършва на закрито. Температурата на почвата навън не подсигурява идеалните условия за покълване на семената. Поставете появилия се разсад на място, където може да се аклиматизира към външните условия – например на балкона.

  Започнете с това семената да покълнат на закрито. Поставете появилия се разсад на място, където може да се аклиматизира към външните условия.

  Резниците и след това

  След като растенията развият добра коренова система в CANNA Terra Seed Mix, може да ги преместите в хранителна среда, като например CANNA Terra Professional, CANNA Terra Professional Plus, субстратите CANNA Coco, CANNA Aqua Clay Pebbles или минерална вата, където ще ги отглеждате до настъпване на тяхната зрялост. Гамата от хранителни вещества на CANNA включва най-добрите специфични комбинации за всяка от тези хранителни среди, което ще е гаранция за оптимален добив.

  • Пластмасовата опаковка е 100% рециклируема.
  • Да се съхранява в хладно и тъмно помещение с минимална температура 4ºC.
  • Вместимост: 25l.
  Image
  CANNA Terra Seed Mix
  Additional info

  Допълнителна информация

  Image
  CANNA Terra Seed Mix
  Налични в/във
  50L
  Сертификация
  Image
  Product info