Често задавани въпроси за продуктовата линия

На уебсайта/продуктовия етикет съветвате да се използва PK 13/14 в продължение на една седмица, докато в магазина ми препоръчаха да го използвам по-дълго време?

Винаги препоръчваме да използвате PK 13/14 в продължение на една седмица! Подхранването с CANNA вече съдържа известно количество фосфор (Р) и калий (К). Когато растението се намира в определен момент от стадия си на цъфтеж, не можем да увеличаваме подхранването повече и затова променяме съотношението между Р и К, като добавяме PK 13/14 в продължение на една седмица.

Кои бактерии ще унищожи Trichoderma?

Trichoderma (род нисша гъба) не унищожава бактерии. Повечето гъби от род Trichoderma защитават растението от вредните видове гъби. Това е така, защото те се хранят с други гъби. Те стимулират средата около кореновата система на растението, за да могат корените да се развиват по-добре и да пускат повече власинки. В резултат на това растението става по-жизнено.

Съхранявайте хранителните вещества на тъмно

Светлината разрушава хелатните съединения на желязото! Поради това е много важно да направите така, че върху хранителния разтвор да не попада ултравиолетова светлина. Освен това светлината стимулира растежа на водораслите в хранителния разтвор, което може да доведе до запушване. Нещо повече, водораслите може да поемат хранителни вещества и да причинят техния недостиг.

Количеството хранителни вещества

Записвайте си количествата хранителни вещества и добавките, които използвате. Така ще имате добра отправна точка за следващия път!

Резервоар за хранителни вещества

Внимателно разредете и регулирайте съдържанието на резервоара за хранителни вещества! Това е важно за растежа, цъфтежа и развитието на растенията и ще ви донесе най-добрите резултати.

Разреждане на CANNAZYM

Никога не разреждайте по-голямо количество CANNAZYM, отколкото ще използвате в рамките на 10 дни.

Листното подхранване с RHIZOTONIC

Листното подхранване с RHIZOTONIC е изключително ефикасно, когато то се извършва във времевия диапазон около изключването на осветлението при отглеждане на растения на закрито или точно преди изгрева на слънцето при отглеждане на открито.

Използвайте PK 13/14, за да предотвратите натрупване

Предотвратете натрупването на фосфор и калий, като използвате PK 13/14 в продължение на не повече от една седмица.

Добавяне на киселина във водата

Когато разреждате киселинни продукти, винаги добавяйте киселината към водата. Никога не добавяйте вода към киселината, защото при разтварянето се отделя топлина, която може да доведе до кипене на киселината и пръските ще причинят изгаряне по кожата или очите.

Регулиране на pH

Продуктите, предназначени да регулират pH, са концентрирани продукти. Понякога е трудно от първия път да се регулира pH правилно. За улеснениеда улесните живота си, разредете една част от pH регулатора с десет части вода и използвайте получения разтвор, за да регулирате pH на работния разтвор в резервоара за хранителни вещества.

Създайте своя график за отглеждане
Grow Guide