Product info

Защо да използвате CANNA HYDRO?

CANNA HYDRO е най-добрата хранителна добавка за отглеждане на растения върху инертни субстрати, като например минералната вата. Тя се използва специално в системи със 'стандартно оттичане'; това са системи, при които водата се оттича навън или т.нар. “отворени хидропонни системи”.

  • С помощта на CANNA HYDRO можете да отглеждате растения с голяма прецизност.
  • В хранителната добавка HYDRO няма никакви баластни вещества.
  • CANNA HYDRO се предлага в два варианта – за твърда и мека вода.

Често задавани въпроси за продуктовата линия

Ще използвам рециркулационна система. Кой продукт би трябвало да си закупя – HYDRO или AQUA?

CANNA разработи специално CANNA AQUA за рециркулационни системи. CANNA HYDRO е нужно да се използва при системи със стандартно оттичане. Моля не бъркайте двете схеми!

Накиснете минералната вата преди употреба

Никога не използвайте минерална вата в необработено състояние! Стойността на pH е твърде висока. Винаги накисвайте минералната вата, преди да я използвате за първи път. Накиснете във вода или в хранителен разтвор, като регулирате pH на 5, а EC – на около 1,3. Освен че регулира pH и EC, предварителното накисване гарантира също така, че хранителният разтвор е разпределен равномерно по повърхността на цялата плочка.

Съхранявайте хранителните вещества на тъмно

Светлината разрушава хелатните съединения на желязото! Поради това е много важно да направите така, че върху хранителния разтвор да не попада ултравиолетова светлина. Освен това светлината стимулира растежа на водораслите в хранителния разтвор, което може да доведе до запушване. Нещо повече, водораслите може да поемат хранителни вещества и да причинят техния недостиг.

Поставяйте слабовете в хоризонтално положение

Уверете се, че слабовете минерална вата са в хоризонтално положение. Ако не са поставени в хоризонтално положение, разтворът ще се стече в единия край на. Това може да означава, че някои растения ще получават твърде малко влага, а други – твърде много.

Количеството хранителни вещества

Записвайте си количествата хранителни вещества и добавките, които използвате. Така ще имате добра отправна точка за следващия път!

Измерване на EC

Не се ограничавайте само с това редовно да измервате EC на работния разтвор и на дренажната вода, а измервайте също и EC на субстрата.

Hydro A и B

Лесно ще направите разлика между продуктите Hydro A и B на CANNA, защото съдържанието на бутилка A е цветно, а съдържанието на бутилка B е безцветно.

Резервоар за хранителни вещества

Внимателно разредете и регулирайте съдържанието на резервоара за хранителни вещества! Това е важно за растежа, цъфтежа и развитието на растенията и ще ви донесе най-добрите резултати.

RHIZOTONIC и pH

Ако използвате продукта CANNA RHIZOTONIC, винаги го добавяйте към водата на хранителния разтвор, преди да регулирате pH. CANNA RHIZOTONIC е натурален продукт от типа “pH плюс”.

Добавяне на киселина във водата

Когато разреждате киселинни продукти, винаги добавяйте киселината към водата. Никога не добавяйте вода към киселината, защото при разтварянето се отделя топлина, която може да доведе до кипене на киселината и пръските ще причинят изгаряне по кожата или очите.

CANNAZYM и глинени камъчета

CANNAZYM удължава живота на керамзитаи на другите хранителни среди, защото разгражда мъртвите корени.

Създайте своя график за отглеждане
Grow Guide