Поради това, че CANNA COCO е 100% биологичен продукт, той има относително висока катионообменна способност (CEC). Това означава, че субстратът има способността силно да задържа и запазва някои хранителни вещества, като кара тези хранителни вещества да се доставят в специална форма, която остава на разположение на растенията.

Защо COCO се нуждае от специални хранителни вещества?

Image
CANNA COCO products

Поради специалните свойства на кокоса, в комбинация с уникалния процес на предварително буфериране, е възможно да се комбинират хранителни вещества за вегетативната фаза и фазата на цъфтеж в една обща хранителна смес. Хранителната среда и самото растение контролират кои хранителни вещества да се освободят към растението в точното време. Това означава, че не се налага производителят да се притеснява кога точно да премине от хранителни вещества за растежа към такива за цъфтежа!

A&B?

CANNA COCO е хранително вещество от две части; затова се предлага вариантът A&B. Това е важно, защото концентрацията и формите на хранителните вещества, предоставени на растенията, взаимодействат помежду си посредством концентрираната си форма. Това взаимодействие може да доведе до образуване на невъзможни за отстраняване утайки, както и до цялостна промяна в тези специални форми на хранителните вещества в кокоса.

CANNA Coco Plus спрямо COGr

Първо нека да отбележим, че CANNA Coco Plus е много по-лесен за употреба и се предлага също и в 50-литрови торби, което го прави удобен за употреба и в саксии. Второто предимство на CANNA Coco Plus е фактът, че той е предварително буфериран за вас. Трето, ние разработихме подхранващ материал, който е универсален както за стадия на растеж, така и за стадия на цъфтеж. С други думи: “Лесен за употреба” е ключовата дума за COCO.

Image
CANNA COGr Slabs

COGr, от друга страна, се предлага единствено под формата на слабове, които съответстват идеално по размер на тавите за отглеждане на растения, използвани в сектора. Те не са предварително буферирани, така че не съдържат влагата, необходима за едно успешно буфериране. Вместо това те са пресовани и лесни за пренасяне, което ще улесни работата ви на мястото за отглеждане. По-горе споменахме пълната продуктова линия от торове за COGr, които правят възможно прецизното подхранване на растенията. Това означава, че продуктът COGr не е толкова лесен за употреба, колкото CANNA COCO, но ако се използва правилно, той ще донесе своите плодове при крайния добив. С други думи: CANNA COGr е предназначен за специалисти!

Постигнете максимален добив с COGr!

Кокосовият продукт COGR се състои от специално формулирана смес от кокосови черупки, кокосови фибри и кокосови гранули. Тази среда има предимството, че е аерирана и следователно е по-лесно да се контролира. Това води до по-бързо развитие на корените и до по-висок добив! COGr е компресиран и изсушен за по-лесно транспортиране и съхранение. Това го прави идеалният продукт за взискателния производител.

Image
CANNA COGr products

Три революционни торови продукта са разработени специално за комбиниране с COGr: буферният разтвор COGr, COGr Vega и COGr Flores. Тези продукти осигуряват на растенията оптимални условия за вкореняване, растеж и цъфтеж. COGr може да се използва повторно до 3 пъти без загуба на качеството. Гамата от продукти COGr е доказана система, която в Холандия бързо се превръща в предпочитан метод на отглеждане на растения върху кокосови слабове. Централно място в тази система заемат пресованите небуферирани плочки от кокос, които вие, производителят, трябва да накиснете в специалния буферен разтвор COGr. През вегетативния стадий дайте на растенията произведения със специална цел подхранващ материал COGr Vega, като преминете към COGr Flores през периода на цъфтеж. Тези хранителни вещества съдържат добавено количество хумусни и фулвокиселини за по-добър прием на хранителни вещества, както и силиций за по-добра устойчивост на растенията към вредители и болести.

Производители, които искат да използват тази система при саксийно отглеждане, е добре да знаят че слабовете просто се буферират по стандартния начин, след което съдържанието се поставя в саксии. В декомпресирано състояние всеки слаб се равнява на 21 – 25 литра кокос. 1 литър от буферния разтвор COGr се разрежда до 500 литра при еднократно разреждане за една култура. От двулитрова опаковка от хранителни вещества COGr на CANNA (1 литър A, 1 литър B) се правят 250 литра концентрирано хранително вещество. Тази формула е универсална за твърда и мека вода.

Веднъж само да му хванете цаката...

Мартин и Герхард са двама производители от Швейцария, които отглеждат култури от началото на 90-те години на миналия век. Тъй като отглеждат върху продуктите на CANNA COCO, те изобщо не искат друга хранителна среда в оранжериите си. Преди две години, когато преминали от COCO към СОGr, те с лекота произвели шест реколти на година, и то без особени усилия.

Отгоре на всичко, много професионални производители не пестят похвалите си, когато видят и вкусят от реколтата на Мартин и Герхард. “Лично аз смятам, че най-голямото предимство на COGr е възможността да се отгледат три последователни реколти, и то без проблем. Преди използвахме почвена смес, но от нея кръстът ми едва не се увреди!” Блокчетата COGr са леки като перце и твърди, което позволява лесното им транспортиране. “Само за един час могат да се оберат и засадят 250 нови растения. Герхард изважда старите растения, а аз вървя след него и поставям нови резници в празните дупки. Няма нужда да се носят нови слабове или тежки торби с почвена смес. По-лесен начин от този няма.” Освен удобството за работа с продукта и спестяването на разходи, тази хранителна среда дава реколта с по-добро и “апетитно” качество. Благодарение на лекотата на кокоса корените се развиват изключително бързо. Удивително е, че растенията, отглеждани върху COGr, са по-устойчиви на високи температури. “Миналото лято седмици наред температурата беше 38˚C. Въпреки това реколтата беше идеална.”

Добавки

CANNA COCO позволява на производителите да добавят точните количества хранителни вещества във фазите на растеж и цъфтеж на бързорастящите растения. Другите продукти на CANNA, като например RHIZOTONIC (спомагащ за развитието на корените и намаляване на стреса), CANNAZYM (за здрава коренова среда) и PK13-14 (стимулиращ цъфтежа) оказват допълнителна помощ през различните фази от развитието на растенията.

В комбинация с тези продукти на CANNA, растенията се “фокусират” по най-оптималния начин върху растежа и цъфтежа си, което гарантира високи добиви.

Етикети :