Керамзит CANNA Aqua

Керамзит CANNA Aqua представляват глинени пелети от печена глина, които образуват идеалния субстрат , предназначен за опитни производители. Керамзитът Аqua е идеален за производители, които искат да контролират прилагането на хранителни вещества и нивото на влажност на растенията си по време на целия процес на отглеждане.

Керамзитът CANNA Aqua се произвежда от специални видове глина, които имат ниско разтворимо съдържание на сол. Поради това той е особено подходящ за използване в затворени хидропонни системи за отглеждане на растения.

Предимствата на керамзита CANNA Aqua

  • Керамзитът CANNA Aqua е много порест и има високо съдържание на въздух, което стимулира развитието на силни корени, захващащи се добре в субстрата. Силните корени са предпоставка за по-големи добиви.
  • Керамзитът Aqua е неорганичен, има неутрални стойности на pH. В тях няма плесени и не подлежи на гниене.

Керамзитът CANNA Aqua ви дава основата за оптимален растеж и цъфтеж. С него се получават изключително високи добиви, когато се използва в комбинация с хранителните вещества CANNA Aqua Vega и Aqua Flores.

Глинени камъчета CANNA Aqua

Указания за употреба

Керамзитът CANNA Aqua е подходящ за всички затворени хидропонни системи.

Най-напред изплакнете във вода кармзита Aqua, за да отстраните всички свободни частици и за да предотвратите зепушване не напоителната система.

Керамзитът Aqua може също да се използва за подобряване на дренажа в почвената смес. За да сторите това, първо в саксията трябва да поставите слой керамзит Aqua с дебелина 4 cм, преди да добавите почвата.

  • Пластмасовата торба може да се рециклира.
  • Вместимост: 20l л или 45l